„Балерини“ грабна шампионската титла в „7 а side“

Отборът на МФК „Балерини“ гр. Варна грабна шампионската титла в летният турнир на Мини Футболна Лига – „7 a side“, който се игра на големият изкуствен терен на „Гранд Хотел Варна“ в к.к. Константин и Елена. В продължение на 4 месеца, 8 отбора от Варна и Белослав премериха сили в изключително привлекателен, оспорван и нов формат за града и региона.

В последният кръг един срещу друг се изправиха лидера и неговият преследвач през целият сезон – МФК „Балерини“ и МФК „СОД-DSC“. Двата отбора изнесоха спокоен и изпълнен с много опасни положения и към двете врати двубой, а резултата в края бе 1:1. По този начин отбора на Камен Стоянов грабна шампионската титла с 4 т. аванс и актив от 37т., като през сезона „Балерини“ допуснаха един равен резултат и една загуба от МФК „Лудогорец Доброплодно“ с 3:1.

Втори след тях се наредиха миналогодишният шампион на лятната лига – МФК „СОД-DSC“ и един от най-бързо развиващите се отбори в Мини Футболна Лига – МФК „Лудогорец Доброплодно“. При индивидуалните класации също пълновластни господари останаха футболистите на шампиона. При класацията за „Най-добър вратар“, стражът Стефан Калинков завоюва приза след като остави мрежата си суха в цели четири двубоя,а при „Голмайсторите“ Иво Михайлов след невероятни последни четири двубоя натрупа цели 23 попадения. В последната класация за „MVP“ първенец с 12 мача, 6 гола и цели 19 асистенции стана Ивайло Георгиев. Веднага след края на първенството вече стартира и записване за новият турнир на „7 a side“, който ще даде възможността на един отбор от България да пътува до Мурсия, Испания на 25.07.2017 на силен международен турнир.

Ето и крайното класиране:

1. ФК „Балерини“ 37 т.
2. ФК „СОД-DSC“ 33 т.
3. ФК „Лудогорец Доброплодно“ 28 т.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!