Пепелник до входа на всяко училище

Странното нововедение цели да намали замърсяването на училищните

Пепелник в училище – тази нова инициатива въведе общинската администрация във Варна, като оборудва и постави на входовете на варненските училища огромни пепелници, съобщи БГНЕС.  Странното нововъведение цели да намали замърсяването на училищните дворове с угарки.

Междувременно, 7 варненски училища се очаква да започнат учебната 2016/2017 година с нови директори. Досегашните им ръководители бяха засегнати от решението на образователното министерство да пенсионира всички директори и преподаватели, които са навършили пенсионна възраст и имат необходимия осигурителен стаж.


18 кандидати са допуснати до втори етап в обявените конкурси за директори на общински училища във Варна. Избирането на нови се налага заради пенсионирането на досегашните, с които са сключени срочни договори до встъпването в длъжност на наследниците им.
Двама са претендентите, които не са одобрени по документи. Седем варненски школа попадат сред първите 100 в страната по отношение на постигнатия среден успех от матурите след 4-ти клас, показва рейтинговата скала на училищата в страната. Общият брой на училищата в класацията е 1858.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!