Времето с BudnaVarna.bg – 20 септември 2016

Жълт код е в сила за днес във Варна. Значителни валежи с количества до 35 л/кв., на от делни места в областта се очакват и повече.

Предупреждение с „Жълт код“ е в сила и за областите: Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Русе, Добрич.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд, в южните райони – с гръмотевици. Вятърът ще умерен от северната четвърт. Максималните температури ще са от 19° на север, до 22° на юг. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Днес отделни места в страната ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, в западната част на Дунавската равнина временно силен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще е от север-североизток. Температурите ще продължат да се понижават: минималните ще бъдат между 13° и 18°, а максималните от 15°-17° в Добруджа и Лудогорието до 20°-25° в Южна България. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за септември. През деня ще започне да се повишава, но ще остане под нормата.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!