Подготовка за премиерата на „Зорба Гъркът“

Две нови комедии влизат в афиша на ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич и Арена на смеха „Българан“ във Варна: „Изневярата на Моцарт“ и „Зорба Гъркът“.

„Изневярата на Моцарт” е почти готова. Ще започнем новия сезон с две успешни премиери.”, каза режисьорът Стефан Спасов в ефира на радио „Добруджа”.

Една вечер 25 годишният семеен живот на двама съпрузи ще се промени завинаги. Дуетът ще прерасне в трио – с любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителство в дома им. Новата муза на композитора Евгений Александрович, изживяващ се като съвременен Моцарт, има за цел да върне вдъхновението му и той да създаде гениалния си музикален квартет… Квартет наистина се получава, но когато в дома им се появява и любовникът на съпругата. Шестдесетият рожден ден на композитора, който събира всички тях, ще се окаже поантата не само на творчеството му, но и на емоционалния му живот… От комедия тип „Мила, влюбих се в друга жена…” със серия смешни ситуации, през сцената с интелигентното отмъщение на съпругата, до трагикомедията на финала, спектакълът.”, допълни още Спасов.

Сценографията е на Димитър Митев, а актьорите са: Радомир Андонов, Мария Гинкова, Мария Генова, Владимир Трендафилов. Премиерата е на 13 октомври от 19:00 часа в голямата зала на ДТ „Йордан Йовков” в Добрич и на 14 октомври в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна.

Другият спектакъл „Зорба, гъркът” ще е с премиера във Варна на 6 октомври във Фестивалния и конгресен център,  премиера в Добрич ще бъде на 17 октомври а в Русе на 18 октомври в зала Канев център, уточни Спасов.

„Зобра Гъркът“ ще бъде едно истинско приключение за духа и сетивата. Музиката е на световно известния гръцки композитор Микис Теодоракис, която сътворява своята гръцка приказка в ноти за едноименния филм с великия Антъни Куин. Сюжетът е по една от вечните книги – „Зорба Гъркът“ на чутовния белетрист, критянина Никос Казандзакис. Постановката е на Стефан Спасов,  Зорба Гъркът ще е Краси Ранков, а в ролята на писателя влиза самият режисьор, който за първи път в свяота кариера ще играе с Краси Ранков. На сцената ще играят и актьорите Мария Гинкова, Татяна Христова, Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Пламен Маринов, Стефан Сърчаджиев, Георги Калчев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе, Мария Генова

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!