Марешки си избра вицепрезидент

Кандидатът за вицепрезидент, с който Веселин Марешки ще се яви на вота след месец и половина, е капитан 1 ранг Петър Петров. Той е дългогодишен преподавател с близо 40 години стаж във Висшето Военноморско Училище „Никола Йонков Вапцаров“, доцент, доктор на науките, пенсионер.

Това обяви варненският бизнесмен при регистрацията на инициативния му комитет в Централната избирателна комисия. В подкрепа на кандидатурата на Марешки бяха внесени 4810 подписа.

„Партиите девалвираха военния чин „генерал“. Произвеждат се генерали, за да могат после да се кандидатират за избори. Затова решихме да се обърнем към капитан. Като президентска двойка ние бихме били всичко, което сегашната не е.

Ще бъда истински мъж на място, който няма да се влияе от външни сили или партийни поръчения. Към днешна дата виждаме, че имаме кандидат за президент на Русия, кандидат за президент на САЩ, кандидат за президент на Европа… Ако не се бях кандидатирал аз кой щеше да е кандидатът за президент на България?“, коментира Марешки при внасянето на документите в ЦИК.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!