Международния ден на възрастните хора в Девня

За седма поредна година пенсионери от Девня се събраха в местността Разсадника, за да отбележат в аванс Международния ден на възрастните хора,който по принцип се чества на 1 октомври.

По традиция в индустриалния град празненствата се организират по-рано, за да се използва все още топлото време. Събитието съвпадна с големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и София, което направи деня още по-специален.

Празненството, което се организира съвместно от Община Девня и Съюз на пенсионера 2004 – Девня, уважиха кметът на града Свилен Шитов, представители на пенсионерски организации на централно, областно и местно ниво, гости от содовия завод и др.

По инициатива на Община Девня и местното поделение на МВР кметът Свилен Шитов раздаде на пенсионерите флаери с инструкция как да разпознават и да се предпазват от телефонните измамници. Градоуправникът декларира пред представителите на третата възраст, че новата местна власт ще продължи техните дела занапред. Свилен Шитов благодари на пенсионерите, че подхождат с разбиране към усилията на общината да подобри условията на живот въпреки тежкото й наследство.

Народни песни и хора́ огласиха местността Разсадника, която кметът на Девня има намерение да облагороди и да превърне в една голяма градина с алеи и насаждения, оборудвана със сцена за народни веселия и паркова мебел. Празнични приветствия към възрастните хора отправиха председателят на Съюз на пенсионера 2004 – Девня Демир Кръстев, председателят на Областното ръководството на организацията Димо Димов и членът на Централния съвет г-жа Стоянка Христова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!