Начало » Девня » Във варненска община осигуряват безплатна кастрация на домашните животни

Във варненска община осигуряват безплатна кастрация на домашните животни

Фондация „Лъки Хънт” и Община Девня стартират  акция за безплатна кастрация на домашни животни с цел намаляване на популацията. Освен кастрирани, домашните животни бъдат ваксинирани  срещу бяс, ще получат микрочип и ще им бъде  издаден на паспорт, за да могат любимците да бъдат регистрарани  в общината, уточняват от  „Лъки Хънт”. Те припомнят, че всеки собственик на домашен любимец, без значение дали го отглежда в двор или апартамент, е длъжен да го регистрира в общината, която пребивава.

„Вече започват масови проверки с цел намаляване на популацията от бездомни животни, защото както знаете, тези бездомни животни идват от някой безотговорен стопанин, чието куче или коте е родило и той решава проблема, като ги изхвърли на улицата.Животните не са виновни за съдбата, която имат, виновни сме ние хората, за това нека променим съдбата им”,  отбелязват от неправителствената организация, която наскоро пое грижите над всички кучетата от общинския приют за безстопанствени животни на Варна.

Акцията в Девня ще се проведе в рамките на 3 дни – 31 юли, 1 и 2 август в клиниката на „Лъки Хънт” в Девня. Всеки, който се включи и доведе бездомниче от територията на община Девня за кастрация, ще получи награда от 10 лева за помощта.

„Подкрепете тази наша съвместна акция и нека дадем пример, като сложим началото на промяната на Община Девня като един европейски град. Град, в който животните са обгрижени, нахранени и живеят в хармония с хората! Нека покажем, че обичаме животните”, призовават от организацията.

Източник: dariknews.bg

 
banner
banner
Петя Митева