Начало » Култура » Във Варна ще гостува изложбата, посветена на 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай

Във Варна ще гостува изложбата, посветена на 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай

По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова във Варна ще гостува изложба от документи и снимки, която разказва 70-годишната история на дипломатическите отношения между България и Китай, научи BudnaVarna.bg.
Експозицията „Щрихи от близостта между две далечни страни: 70 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Китайската народна република“ беше официално открита вчера от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. На представянето присъстваха посланикът на Китай в България Дун Сяоцзюн, предишните председатели на парламента проф. Огнян Герджиков и Михаил Миков, председателят на Групата за приятелство България – Китай Димитър Бойчев, дипломати и народни представители.

По инициатива на варненския депутат Таня Петрова, която е член на парламентарната група за приятелство България – Китай, изложбата ще гостува във Варна през следващия месец. Експозицията, подготвена със съдействието на Държавната агенция „Архиви” и Националната архивна администрация на Китай, ще бъде подредена във фоайето пред пленарната зала на община Варна в навечерието на празника на града – 15 август.

 
banner
banner
Петя Митева