Начало » Общност » Еко скаути спасяват дървета и засаждат цветя във Варна, търсят съмишленици

Еко скаути спасяват дървета и засаждат цветя във Варна, търсят съмишленици

Инициатива по проект „Еко скаути – защитници на растенията“ ще бъде реализирана при блок 59-61 във „Възраждане“ на 20 юли от 17:00 часа, съобщиха организаторите. Ето и подробности:

„Проектът ни има за цел да мотивира младите към по-дейно участие за съхраняването и поддръжката на зелените зони, чрез научаване на практики за лекуване на болни дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.

Ние организираме зацветяване на междублоково пространство при блок 59-61 в р-н Възраждане нека в тази инициатива освен хората от блока да се включат повече доброволци, преподаватели, ученици както и техни родители от района. При тази инициатива ще има срещи със специалисти (еколози, ботаници, арбористи и др.).

Акцията по почистване, зацветяване и рециклиране на събраните отпадъци ще напомни за това как е важно междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани – за запазване на добрия естетичен вид на района и предотвратяване на замърсяванията. Ще се облагороди междублоковото пространство при блок 22 и ще има демонстрации за лекувани на заболели дървета. На доброволците ще бъдат осигурени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се сдобият със скаутски кърпи, значки, шапки и сертификати за участие.

С добро настроение, музика и ентусиазъм младите хора ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а гражданите от района също могат да участват и да са полезни.

Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това гражданите все повече да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още възможности за подобряване на здравата зелена система.

Проект „Еко скаути – защитници на растенията“ с финансовата подкрепа на Община Варна цели да създаде добри нагласи и ценни впечатления сред младежите и гражданите и да събуди продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на междублоковите пространства и зелената система на Варна. Затова ние набираме доброволци, които да се включат в инициативите за почистване и зацветяване.

 
banner
banner
Петя Митева