Иван Портних инспектира ремонта на каналите в „Аспарухово“

Кметът на Варна Иван Портних инспектира ремонтните дейности, които се извършват по възстановяване на водопроводимостта на охранителните канали в район “Аспарухово”, съобщиха от общината. Той провери на място работата и спазването на графика при реализирането на мащабното строителство. Ремонтните дейности са от важно значение за сигурността на хората от квартала. Средствата са осигурени по фонд „Солидарност“ на ЕС, съфинансиране от Община Варна, с цел ликвидиране на щетите от наводнението през юни 2014 г.

 

При ремонта на източния канал се предвижда възстановяване водопроводимостта на съоръжението с дължина 1 426 м, възстановяване на водоскок на ул . „Св. Св. Кирил и Методий“, мостови съоръжения на бул. „Първи май“, крайбрежна алея, както и осигуряване на подходящо заустване в Черно море в края на канала в Аспаруховия парк. Предвидени са и строително-монтажни дейности(СМР) по възстановяване на подземната инфраструктура в обхвата на канала.

 

За западния канал се предвижда възстановяване на водопроводимост с дължина 1 280 м, строително-монтажни работи по съоръженията на трасето на канала, включващи възстановяване на мост на ул. „Орел“, моста на крайбрежната алея, както и осигуряване на подходящо заустване в канала в долния му край, между морето и Варненското езеро.

Ще бъде реализиран и втори етап на проекта – за поставяне на закрити профили там, където няма изградени, оформяне на зелени зони, изграждане на наносозадържители и други.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!