Варна стана отборен шампион на Спартакиадата на ВиК

Служителите от Варна се представиха отлично на Спартакиадата на ВиК дружествата от цяла България. Надпреварата в шест вида спорт се проведе в курорта Свети Свети Константин и Елена край морската столица. Участваха 30 отбора. Представителите на дружеството от Варна показаха най-силни игри и завършиха като №1 в отборното класиране с огромен аванс пред втория и третия.

Те показаха, че няма кой да ги бие на тенис на маса като спечелиха първото място в индивидиулното класиране както при жените, така и при мъжете. Анна Господинова е №1 при дамите, а в силния пол над всички бе Кирил Господинов (на снимката). Любопитното е, че те са от едно семейство – майка и син. На второ място след Анна остана съгражданката й Силвия Димитрова, а Виолин Лазаров остана на крачка от медалите при мъжете – на четвърто място.

Силният волейболен тим за жени на ВиК Варна бе пълен господар на плажа и стана първи с 20 точки, следван от Бургас и Русе с 16 и 12. При мъжете тимът на морската столица остана трети след „Софийска вода“ и Стара Загора.

Георги Богданов от Варна показа най-точен мерник в играта на дартс, където остави зад себе си Петър Петров от Водоснабдяване Русе и Димитър Караиванов от Ямбол.

Малко не достигна на смесения отбор на ВиК Варна да грабне титлата и в тегленето на въже, но остана втори след колегите от Враца. Трети тук са представителите на Хасково.

Галена Костуркова и Йордан Андреев станаха четвърти в двата пола на шахмат, а на минифутбол варненци са пети.

Надпреварата беше официално закрита с красиво тържество в събота вечер.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!