Начало » Девня » Община Девня се включи в кампания за промоция на движението, спорта и балансираното хранене (снимки)

Община Девня се включи в кампания за промоция на движението, спорта и балансираното хранене (снимки)

Община Девня се включи в кампанията „Нестле за живей активно“, която има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене, както и да подпомогне финансово общини, които искат да развиват своята спортна инфраструктура, научи BudnaVarna.bg.

В рамките на инициативата на „Нестле“ в новия градски парк на Девня се проведоха различни по вид спортни дейности, конкурс за кулинарни изкушения и състезание по готвене с мастър шеф Стефан от Варна, който бе участник и в едноименното телевизионно предаване.

Кметът на Девня Свилен Шитов откри спортния ден с благодарности към всички жители, които подкрепиха кампанията, и с надеждата, че общината ще спечели сумата от 20 хил. лева за реализация на проект с финансов донор „Нестле“, насочен към активния начин на живот.

Девненци доказаха, че тяхната община заслужава да бъде победител. В новия градски парк се проведе цяла палитра от спортни мероприятия, сред които тенис на маса, колоездене, крос, народна топка, множество детски игри, дартс, бридж, петанк за хората с увреждания и др. Междувременно на спортното игрище в кв. „Девня-1″ се разигра футболен турнир, където първо детските отбори си спретнаха страхотен мач, а после това сториха и по-големите мъже от различните квартали на града. В оспорвани и изпълнени с много емоции срещи отборите играха до късно вечерта в неделния ден.

За кулинарния конкурс девненските домакини бяха донесли готови сладки и солени ястия, които кметът оцени. След това започна и състезанието по готвене, в което се включиха три двойки момичета от Девня, на които Свилен Шитов асистира под ръководството на мастър шефа. В рамките на инициативата градоуправникът успя да се включи в почти всички видове спортове, включително и в кроса, където финишира четвърти.

Всички участници в спортния и кулинарен ден получиха награди, осигурени от общинската администрация.

 
banner
banner
Петя Митева