Начало » Девня » Фолклорен конкурс в Девня оцени най-добрите танцьори

Фолклорен конкурс в Девня оцени най-добрите танцьори

350 народни изпълнители от различни краища на България се включиха във второто издание на танцовия фестивал „Фолклорна палитра“, който се проведе на откритата сцена в новия градски парк.

Събитието, което се организира от Община Девня и с любезното съдействие на „Девня цимент“, събра огромна публика. В началото се почете паметта на наскоро споминалите се девненски хореографи Йордан Илиев и Мирослав Демиров.

Тричленно жури с председател доц. д-р Мария Кърджиева оценяваше участниците в трите етапа – хора́ по избор, хореографска разработка и надиграване. Публиката на фестивала беше обладана от магията на танците от начало до края, а за доброто настроение в паузите се погрижи оркестър „Бриз“ от Варна. 

Със специалната награда на кмета Свилен Шитов удостои „Пиргулянска китка“ от с. Генерал Тошево, област Ямбол, а специалната награда на „Девня цимент“ бе присъдена на ТК „Марциана“ от Девня.

Първата награда в първия етап взеха Танцов клуб “Българка” от град Генерал Тошево, обл. Добрич, а първата награда във втория етап отиде при Танцов клуб ” Фолклорна палитра” – гр. Варна.

Първата награда при надиграването спечелиха трио танцьори от групата “Пиргулянска китка”.

Малкият талант Огнян Цанков от варненския танцов клуб „Черноморци“ получи още една награда на „Девня цимент“.

Призът за най-емоционално представяне отиде при танцьорите от клуб „Чанове“ – гр. Варна, а специалната награда на журито грабна танцов клуб „Съртовки“ от с. Блъсково.

Кмета благодари на всички участници от общо 17-те фолклорни групи за проявения ентусиаъм и за невероятните емоции, която ни подариха в навечерието на Еньовден!

 
banner
banner
Budnavarna