Варна със Синя зона от следващата година

За последната година изградихме над 600 нови паркоместа, продължаваме работа по обновяването на инфраструктурата. Целта ни е през следващата година е да влезем в междублоковите пространства. Процедурата за Синя зона е в напреднала фаза и през 2017 г. Варна също ще има зони за платено паркиране в центъра.

Това заяви пред БНТ кметът на Морската столица Иван Портних. Градоначалникът информира, че отново през 2017 г. всички линии на градския транспорт във Варна ще бъдат обслужвани от нови превозни средства. „Обществената услуга „градски транспорт“ във Варна ще бъде на европейско ниво“, каза Портних.

„Аспаруховият парк ще бъде втората морска градина на Варна. Успяхме да възстановим инфраструктурата и улиците в квартала след наводнението. С 10-те милиона от фонд „Солидарност“ ще изградим двата охранителни канала в Аспарухово. През следващата година ще направим цялостна рехабилитация на булевардите в квартала, а бул. „Мара Тасева“ ще бъде разширен с още 2 платна“, информира още кметът на Варна.

„Работим по проектиране на нова автогара. Искаме да изградим транспортен хъб, за да улесним връзката между ж.п. и автогарата, както и Морска гара“, каза още кметът.

Общинската управа очаква да разшири обхвата на Морската градина с прехвърлянето на терени, които в момента са собственост на Министерството на отбраната. Прехвърляне се очаква и за теренът на Цирковата площадка. „Тази площ е в геометричния център на града, но това място не се развива така, както други части на града“, коментира Портних.

„Болна тема за града, една от язвите, останали с десетилетия, е градския стадион. В момента там върви активно строителство. Изпълнени са двете нива за паркиране, започна изграждането и на трибуните, така че до 2 години Варна ще има един модерно спортно съоръжение“, заяви кметът. Той също така информира, че дали старото име „Юрий Гагарин“ да бъде запазено ще е решение на варненци.

Боклукът на града вече се извозва от нови камиони. Скоро и съдовете, в които се събира сметта, ще бъдат нови и спрямо европейските изисквания, информира кметът.

„Искаме да направим Варна целогодишна дестинация, а не само място за летен туризъм. Това ще стане с акцентиране върху културата и историята на града“, заяви Иван Портних.

Източник: Кмета

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!