БСП Варна почете загиналите антифашисти

Искане за спиране на санкиците срещу Русия се превърна в акцент на честването на 72 години от 9 септември 1944 година във Варна. Пред Пантеона в Морската градина се събраха стотици привърженици на левицата от всички възрасти, които се обявиха и за превръщането на Черно море в зона без военно напрежение и струпване на оръжия.

Правителството на България в  момента страда от раздвоение, заяви пред събралите се лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов. „Не може преди дни, тук, във Варна,  министър-председателят Бойко Борисов да иска тристранна среща между България, ЕС и Русия, за да имаме газов хъб, а едновременно с това външният ни министър да е твърд привърженик на санкциите срещу Русия”, коментира той.

Гуцанов заяви също, че все още е рано да се дават категорични оценки за значението на 9 септември за историята на България. Той призова левицата да гласува масово за подкрепения от БСП кандидат за президентските избори. „Има ли някой, който не се е срамувал от Росен Плевнелиев или да не му се е подигравал?”, попита риторично той и допълни, че социалистите трябва да покажат ясно , че няма да позволят България да има друг такъв държавен глава.

Други оратори на честването заявиха, че колкото и да се спори за датата 9 септември 1944 година, тя слага начало на възход в историята ни. В последвалите години авторитетът на България в света расте, страната ни има безплатно образование и здравеопазване и дори става космическа нация. В противовес на това, днешната ни дествителност е такава, че в държавата ни има гладни, бездомни и неграмотни деца.

Източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!