Веселин Данов скача на системата във Варна

Искам да благодаря на кмета Иван Портних, на Районна прокуратура и на район „Приморски” за това, че трети месец аз и съпругата ми не можем да влезем или излезем от дома си.

Преди 3 месеца се появи човек, който има реституционни права от преди повече от 20 г. и реши да загради пътя, и тротоара – от „Камелия” до спирка „Почивка”.

Пред дома ми има градинка и висок бордюр, през които колите не могат да излязат от гаражите. Единственият ми път беше затворен без правно основание, въз основа на документ от преди 20 г.

Искам да подчертая, че във Варна има много нотариални актове за къде по-атрактивни места от тази алея, които не са върнати на хората от общината. Но когато заиграят финикийските знаци, което категорично твърдя – за Кадастъра и район „Приморски”, „молителите“ се ползват с предимства. В нашия случай – възстановява се парцел в „реални граници” върху път, алея и дере, като се издава и разрешително за ограда на сантиметри от съседната сграда.

Бих желал да кажа на съпругата на Иван Портних, която знам, че изключително свестен човек, да се постави за миг на мястото на моята съпруга, която може само да гледа колата си в гаража и не може да я ползва. За да сръга кметчето, да оправи тази каша. Тъй като тя е в изключително негова компетенция. Законът е категоричен, че никой не може да затвори достъпа до който и да е имот, а ако това бъде сторено, кметът е този, който възстановява достъпа.

Понеже знам, че Портних не е корумпиран, не отидох да му предлагам сума да ми оправя пътя.

Що се отнася до районна прокуратура, ако бях ударил шамар някому, до сега щях да имам поне 4 обвинения. Но когато преди 3 месеца подадох жалба за отнетия ми достъп, ми казаха, че срокът за отговор по такива казуси е месец. Нищо, че и вече трети месец няма никакъв от тази институция.

За това сега питам госпожа районната прокурорка – какво да направя – да не влизам в дома си, или да премахна тая ограда. Защото, ако предприема второто съм сигурен, че веднага ще излязат от тримесечната летаргия и на секундата ще ме обвинят в самоуправство.

На финала бих споменал, че не очаквам съдействие от никого, след като вече е ясно, че над тоя дето си плаща треперят всички, а този, който не плаща не касае никого.

Накрая искам да кажа на всички гореспоменати личности и органи, че утре започвам да си прекарвам път, а в понеделник ще внеса иск в съда за всички пропуски и щети от това, че нямам подход към дома си три месеца.

На варненци заявявам – скъпи съграждани – такава и системата във Варна – платена, не законна!

Искрено Ваш!

Веселин Данов

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!