Начало » Култура » Виенска звезда открива ММФ „Варненско лято“

Виенска звезда открива ММФ „Варненско лято“

Цигуларят Бенямин Шмид ще открие Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 23-ти юни, от 20.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

В програмата на събитието са включени шедьоври на Владигеров, Прокофиев и Хиндемит, които ще бъдат изпълнени от австриеца и Варненската филхармония под палката на маестро Георги Димитров. По традиция първо ще прозвучи Рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров – музикалната емблема на фестивала.

Бенямин Шмид е определян от критиката като брилянтен и в класиката, и в джаз интерпретациите, музикант с впечатляваща индивидуалност и широк репертоар. Програма му включва изяви с Австралийския камерен оркестър и Израелския камерен оркестър, с Оркестъра на Концертгебау, оркестрите в Торонто, Санкт Петербург, Неапол, както и Джаз оркестъра на Неаполската филхармония.

„Бенямин Шмид е един от най-интересните цигулари на нашето време. Неговият ярък интерпретационен почерк е доказан в огромен репертоар и звукозаписи, включващи творби от барока до импровизацията в джаза. Цигуларят, съвместно с големия диригент и легенда в съвременната българската музика маестро Георги Димитров, могат да сътворят чудеса на сцената“, споделя артистичният директор на фестивала проф. Марио Хосен. Международният музикален фестивал „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“.

Билети за концерта тук.
Пълната програма на фестивала можете да видите в сайта на фестивала тук.

 
banner
banner
Петя Митева