Начало » Общност » ТУ-Варна с нов рекламен клип в разгара на кандидатстудентската кампания (видео)

ТУ-Варна с нов рекламен клип в разгара на кандидатстудентската кампания (видео)

Рекламната кампания на ТУ-Варна продължава активно и през летните месеци в разгара на приема на първокурсници за учебната 2019/2020г., научи BudnaVarna.bg.

Нов рекламен клип представя постиженията и възможностите за обучение в университета. Главни действащи лица, в партньорство с преподавателите, са студентите от ТУ-Варна – изучаващи, изследващи, можещи и правещи. Това са перспективите пред всеки, който избере една от многобройните и модерни инженерни специалности в ТУ-Варна – университет за студенти с бъдеще!

30-секунден вариант на видеоклипа беше излъчен в някои от предаванията с най-висок рейтинг на БНТ 1 през юни, а едноминутна версия вече се върти във Facebook и YouTube. Краткият рекламен формат е изключително предизвикателство, защото изисква синтезирано и същевременно атрактивно и информативно да бъдат съчетани послание и факти за университета, които го правят уникален и притегателен за младите хора.

Продуцент на клипа е ТУ-Варна в лицето на ректора – проф. Венцислав Вълчев, идейният проект за клипа е разработен от отдел „Маркетинг, реклама и комуникации“, а професионалното изпълнение е на Петър Петров от Sky Pictures Bulgaria. Фотограф, оператор, опитен пилот и парашутист, Петър е работил за световни медии като Асошиейтид Прес, National Geographic, Ройтерс, Франс Прес и много други, а визуалните му проекти в България го отличават като изключителен иноватор. Той е и автор на рекламния клип на специалност „Корабни машини и механизми“, продуциран от катедра ККММ и излъчен с изключително висока оценка в ТВ „Европа“ и с десетки хиляди гледания и позитивни отзиви в социалните мрежи.

Студентите от ТУ-Варна, които участват в новия рекламен клип, доказаха, че бъдещите инженери имат и харизма, и талант и се справиха абсолютно професионално пред камерата. Християн, Николай, Веселин, Розалия, Камелия, Денислав, Георги и Златин, както и преподавателите в кадър, дават естествено, свежо и непринудено звучене на рекламния формат. Специален гост в клипа е 12-годишният Борис. Шестокласникът се занимава активно с ветроходство, роботика, астрономия и информатика и след края на снимките категорично заяви, че след време ще учи в Технически университет – Варна. Гласът зад кадър е на актьора от Държавен куклен театър – Варна Боян Стоянов.

Клипът е заснет с камера Arry Alexa Mini и Panasinic GH 5, жироскопична стойка DJI Ronin, дронове DJI Inspire 2 и DJI Mavic 2 Pro. Заснемането, монтажът и озвучаването бяха реализирани в свръхкратък срок от идеята до финалния кадър – общо за 20 работни часа, за да бъде готов в разгара на кандидатстудентската кампания.

 
banner
banner
Петя Митева