Начало » Общност » Актрисата Диана Любенова с ценни съвети към варненски ученици

Актрисата Диана Любенова с ценни съвети към варненски ученици

Актрисата и телевизионен водещ Диана Любенова гостува в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, където се срещна с възпитаници и ръководители на школи, научи BudnaVarna.bg.

Пред децата от „Братя Люмиер”, „Касталия”, „Европейски мост”, „Позитив” и младите журналисти от вестник „НахОДКи” Любенова разказа любопитни моменти от своята професионална кариера. Една от най-запомнящите й срещи е била с Никълъс Кейдж. В интервюто си за Диана холивудската знаменитост отгръща завесата за първата си роля и пътят към голямото кино. Диана и ръководителката на кинематографистите в ОДК Елица Матеева са имали възможност да работят заедно през годините. Двете дами си спомниха за отминалото време с усмивка.

„За да станеш наистина успешен актьор е необходима дисциплина. Това е, което научих от моите преподаватели. На сцената трябва и да си добър партньор, защото театърът е работа екипна. Ако играеш сам за себе си и не се отваряш към всички останали, не се получава това колективно изкуство”, заяви Любенова. Актрисата допълни, че за да има успех един млад човек, то той трябва да бъде силно мотивиран. „Когато следваш мечтите си и си последователен, попаднеш на добри хора по пътя си и си отговорен към себе си, тогава нещата би трябвало да се случат. Но със сигурност отнема и време”, сподели още Любенова. В края на срещата тя получи за спомен от преподавателката Долорес Коева книга, проследяваща историята на ОДК.

 
banner
banner
Петя Митева