Атракцион с оборот за 21 000 лева отчел 800 лева

Търговецът на обекта записвал приходите в тетрадки по дни

Атракцион в курорта „Златни пясъци” седмици наред не е отчитал реалния си оборот. Разминаванията са установени при дистанционно наблюдение на касовия апарат на обекта, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП).

Следва физическо наблюдение, при което данъчните се уверяват, че атракционът се радва на голяма посещаемост от гостите на курортния комплекс, но на клиентите масово не се издават касови бележки. При проверка инспекторите откриват две тетрадки, в които търговецът старателно е записвал получените суми от продажбите си по дни.

След анализ на същите се установява, че реалният оборот за наблюдавания период е в размер на 21 667 лева, а отразеният оборот от продажби на касовия апарат е в размер на 830 лева. Освен съставения акт за установяване на административно нарушение, предстои на търговеца да бъде извършена пълна данъчна ревизия за 5 години назад.

„Отново искам да напомня на търговците, че сме предприели всички предвидени от закона мерки, за да пресечем всеки опит за нанасяне на щети на бюджета. С наказателно постановление съм наложила максималната санкция от 2000 лева на некоректния търговец. Проверките продължават, като ще бъдем безкомпромисни към подобни нарушения“, категорично заяви териториалният директор на НАП Варна Милена Колева.

 

Източник: Варнаутре

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!