Поставиха новите павилиони на цветния пазар

Дни преди Първия учебен ден – 15 септември, търговците от Цветния пазар зад Катедралата във Варна подготвят новите си павилиони за работа. След като старите сергии бяха премахнати на 1 август, сега новите обекти вече са монтирани и посрещат клиенти, видя репортер на Moreto.net.

Новите павилиони са много по-красиви и приветливи от предишните, категорични са продавачите на цветя, които днес тепърва подреждаха стоката си. Оказва се обаче, че и тези сергии имат недостатъци – тесни са, не са добре премислени за зимни условия, защото не се закътани – с две отваряеми врати, а и тентите им са твърде крехки за лошо време. Според някои от цветарите, стабилните навеси, които да пазят от дъжд и слънце, са били един от основните проблеми и преди ремонта.

Търговците все пак са доволни, че отново могат да работят, а павилионите са монтирани навреме, преди един от най-печелившите им дни в годината – 15 септември.

Тази година очакванията са отново цветният пазар зад Катедралата да бъде един от най-посещаваните в града. Малки букетчета до пет лева – това са търсили най-често клиентите за миналогодишния Първи учебен ден. Според продавачите, майки и татковци масово се оправдавали, че искат нещо по-евтино, защото учителките и без това не забелязвали какво им се подарява.

А докато на цветния пазар все още подреждат и се подготвят за нов сезон, от другата страна на Катедралния храм възрастни варненки продължават да продават плетени покривки, терлици и сувенири, изложени върху самоделни сергии по тротоарите или закачени с въженца за близките дървета и храсти.

Източник: Морето

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!