Начало » Спорт » Кметът на град Варна – Иван Портних и министърът на младежта и спорта – Красен Кралев , наградиха участниците в АМФЛ Варна за сезон 2018/2019г.

Кметът на град Варна – Иван Портних и министърът на младежта и спорта – Красен Кралев , наградиха участниците в АМФЛ Варна за сезон 2018/2019г.

В неделя вечер се състоя церемонията по закриване на настоящият мини-футболен сезон в АМФЛ Варна за 2018/2019г., научи BudnaVarna.bg.

Това събитие се превърна в истински празник на града , а част от важните гости които допринесоха това да бъде факт , бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев , кметът на град Варна – Иван Портних , общинските съветници – Борислав Нанков и Николай Малев , Кристиян Димитров – Директор дирекция Спорт към Община Варна , Веселин Василев ОП Спорт и други обществени личности и спортни деятели . Събитието беше посетено от над 300 човека ,  които заедно с отборите участвали в надпреварата , изживяха този празник на спорта .

Непосредствено преди награждаването се изиграха и няколко срещи от последния кръг в турнира , в които се определиха и крайните класирания в четирите групи от  АМФЛ Варна . Общо 48 отбора взеха участие в най-силното издание по мини-футбол в града , в което се изиграха 560 за последните 10 месеца .

Старт на церемонията по награждаването даде „Детска танцова школа Пламъче“ с ръководител Кирилка Петрова , а веднага след това започна награждаването на отборите .

В Лига 3 , третото място зае отбора на МФК Импакт , втори завършиха момчетата от Red Partners , а като първи в крайното класиране бе награден отбора на Арарат – един от постоянните участници в турнира .

В следващата група – Лига 2 , третата позиция бе за отбора на Дебелият Балет , втори се класира тимът на TNT , а златото грабна отбора на ФК Кавалер , който спечели титлата по безапелационен начин .

Втората по сила – Лига 1 , беше една от най-интересните по отношение на интригата . Разпределението на местата от 1-во до 3-то се реши в последните няколко кръга , а на третата позиция в крайното класиране завърши отбора на Атлетик (Провадия) . Второто място заеха момчетата от АМФК Лудата Банда , а за шампион на групата бе нагреден отбора на AFC The Unity , който успя да детронира своите съперници в безмилостната борба през този сеозн .

Големият шампион в 8-мото поредно издание на АМФЛ Варна се казва ПОРТО BON TOUR ! Синьо-зелените успяха да защитят своята титла от изминалата година и я грабнаха за втори пореден път , напълно заслужено . Те бяха много категорични в желанието си отново да са на върха и не оставиха никакви шансове на своите съперници в PREMIER Лига . На второ място завърши дебютанта в турнира – Зеленина . Зелените показаха висша мини-футболна класа и „скриха“ топката на много от отборите . Заслуженето им вицешампионски място , ще им даде нови сили и амбиции в търсене на титлата през следващия сезон . Третото място в Premier Лига бе за отбора на Ядки Детелина . Момчетата с мениджър Александър Петков , също имаха своите шансове за титлата , но допуснаха 3 равенства и 4 поражение през сезона , които им костваха важни точки в борбата за първото място .

12 купи , 4 приза за феърплей , 32 индивидуални и огромно количество други награди , бяха раздадени при закриването на турнира , който с всяка година се превръща все повече в емблематичен за развитието на спорта в град Варна .

Екипът на АМФЛ Варна иска да благодари на всички отбори , участвали в турнира , на техните семейства и приятели , че в последната близо 1 година , бяха част от това незабравимо изживяване ! Пожелаваме ви позитивно , слъчнево и здраво лято и ни очаквайте отново на есен , когато ще започне 9-тото поредно издание на турнира !

 

 
banner
banner
Петя Митева