Начало » Общност » Варненец попадна в Тринидад и Тобаго и остана без думи от видяното (снимки)

Варненец попадна в Тринидад и Тобаго и остана без думи от видяното (снимки)

Тринидад е най-големият остров в Тринидад и Тобаго. В тази малка страна от Карибите хората най-често идват да се отпуснат на белия пясъчен плаж и да видят със собствените си очи екзотичните природни резервати.
Първият европеец, открил този остров, бил Христофор Колумб през 1498 г. Испанците бързо поробвали аборигенските индианци, но не можели да мислят за нищо друго – какао и тютюн не растели на местна почва. Три века по-късно колонията преминава към Великобритания, от 1830 г. хиляди работници от цял ​​свят започват да идват тук, за да печелят пари от Индия, Франция, Китай, Португалия. Оттогава в Тринидад живеят хора от различни националности, а местните забележителности са смесица от много културни традиции.
За почивка на плажа, северното крайбрежие на Тринидад е идеално, сякаш разделено от висока планинска верига. Всички плажове имат бял пясък и идеален достъп до морето. Почти всички са безплатни, но някои принадлежат към хотели и са оградени. Ще трябва да платите малка сума за наемане на шезлонг и чадър – като на европейските плажове или по-малко.

 
banner
banner
Budnavarna