Кой начупи детската площадка в морската градина? (снимки)

Читателка ни изпрати снимки, които показват, че най-голямата площадка за игра във Варна е в лошо състояние и явно никой не се грижи за поддръжката й. Мястото за детски игри беше открито с голяма гордост от кмета на града Иван Портних преди година. Интересно е, дали и сега той изпитва същото чувство към ограденото пространство между кортовете и езерото в Морската градина?

„Знам, че само към вас ако се обърна, евентуално може да има някакъв отзвук от „скъпата ни“ Община! Сина ми е на 1,9 месеца, днес бях неприятно изненадана, че любимата площадка е мръсна, лепнеща, с изпочупени играчки и на всичкото отгоре със спящи улични кучета… Питам, докога така?“, написа читателка на „Петел“ и изпрати снимки, показващи ситуацията.

Площадката в Морската градина беше открита миналата година в средата на август. „Усмивките, грейнали по лицата на най-малките варненци, показват, че усилията си струват. След като решихме проблема с липсата на места в детските градини, продължаваме да създаваме условия за игри за най-малките ни съграждани и пред техните домове – в момента изграждаме над 200 детски площадки в целия град. Така морската столица ще бъде първия град в страната, който ще реши проблема със старите детски кътове“, написа тогава кмета на Варна във „Фейсбук“. Любопитно е, дали има нещо да сподели в социалната мрежа по повод тези снимки?

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!