Четирима от Боил с медали от световното по кикбокс

Четирима състезатели на варненския клуб Боил взеха медали на световното първенство по кикбокс за кадети до 19-годишна възраст в Дъблин, Ирландия.

В проявата участваха 1716 спортисти от 47 държави във всички стилове. Националния отбор на България се представи с 13 кикбоксьори на ринг и 24 на татами. Част от националния отбор в рингови стилове бяха шестима състезатели на СКБИ Боил, а треньори на националния отбор са Красимир Кирилов от Боил на рингови дисциплини и Иван Георгиев – на татами дисциплини. Общо спечелените медали са 22, като световни шампиони станаха Полина Галинова в стил „К1″ и Божидар Цветков – стил“пойтфайтинг“.

15-9-_4160x2340

Четиримата състезатели на Боил, които взеха отличия, са ученици в Спортно училище ”Георги Бенковски” – ТЕОДОР ХРИСТОВ, СРЕБЪРЕН МЕДАЛ , кат. 60 кг. , стил „лоу кик“, РАДОСЛАВ КОСТОВ – БРОНЗОВ МЕДАЛ , кат.67 кг., стил“лоу кик“, ХРИСТИЯН КЪНЧЕВ – БРОНЗОВ МЕДАЛ, кат.51 кг., стил’ лоу кик“, и КРИСТИЯН ЙОРДАНОВ – БРОНЗОВ МЕДАЛ, кат.51 кг., стил’ лоу кик“.

Следващо предизвикателсто на кикбоксьорите на Боил е държавното първенство по кикбокс в стилове „лоу кик”, „К1” и „киклайт”, което ще се проведе в Каварна от 16 до 18 септември 2016 година. Клубът ще участва с 27 състезатели във всички възрастови групи и стилове. Целта е спечелването на Отборната купа за 2016 година.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!