Новите контейнери са вече потрошени

Гневен коментар относно издържливостта на новите съдове за смет във Варна направи варненец във Фейсбук групата „Жители Изгрев Варна“. Ето част от това, което написа той:

„Престъпно дълго време се задържаха читави казаните за смет, т.н. „бобри“ от поцинкована дебела ламарина. В нашия град е традиция тротоарните плочки да изкарат едва една зима, като напролет се ронят като слънчогледова пита, а асфалта да се изкърти от първия порой, или да цъфнат по него многобройни дупки, като на качествено швейцарско сирене.
Дойде ред и на едносезонните, всъщност едноседмични контейнери за смет с надписи „Зелени отпадъци“. Аслъ, стават на отпадъци, след едва едноседмична употреба. Като се знае, как ги блъскат братчедите роми от сметопочистващите фирми, могат да станат и еднодневки. И това е само началото. 3 счупени контейнера само около бл. 22 на ул. „Евлоги Георгиев“. А колко са днес и за целия град? Но, всичко е добре пресметнато. Тайна е само, дали се дели „фифти.- фифти“, или по друга формула.
Апропо, за разлика от нашите асфалтирани, или покрити с плочки алеи на парковете, в Булонския лис, Люксембургската градина, парковете на Версай и Лувъра освен насипан ситен речен пясък и баластра по алеите, друго няма. Ако някой архитект и паркостроител направи както нашите, обществото ще го накара публично да изяде дипломата си. Също и в Лондон и останалите английски градове тротоарите са асфалтирани и няма такова чудо като ежегодна смяна на плочки. Горките европейци, колко са бедни. Едни общинари не могат да изхранят…“
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!