Начало » Общност » Над 200 деца от цяла България идват във Варна за участие в национален конкурс за млади изпълнители

Над 200 деца от цяла България идват във Варна за участие в национален конкурс за млади изпълнители

XIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” ще събере във Варна на 22 и 23 юни т.г. в Морското казино над 200 деца от цяла България, научи BudnaVarna.bg.

Това стана ясно от думите на Георги Кючуков, председател на организационния комитет на конкурса при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. По електронен път са получени заявления от 17 населени места в страната. В отделните категории ще се представят индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа и квартети и вокални групи.

В оценяващата комисия влизат доц. Алис Боварян, Маги Джанаварова, маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков.

Награждаването на лауреатите ще бъде на 23 юни. Церемонията ще бъде съпроводена от Гала концерт, за който ще бъде изградена голяма открита сцена. Събитието е с вход свободен за всички жители и гости на Варна.

Наградният фонд на тазгодишното „Морско конче” е рекорден за досегашната история на конкурса. „Морско конче” е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката.

Целта на конкурса е да открива талантливи млади изпълнители. Да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен, както и да осъществява творчески контакти между участници, педагози и изтъкнати представители на българската музикална култура.

 

 
banner
banner
Петя Митева