За децата, дават 5 кг. хартия и получаваш книга

Националната кампания „Стара хартия за нова книга“ тази година ще гостува и във Варна. Морската столица ще бъде домакин на 17-ти септември от 10.00 до 14.00 часа на входа на Морската градина. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника.

Четвъртото издание на кампанията „Стара хартия за нова книга“ идва заедно с приготовленията за новата учебна година през септември. Под надслов „Почисти и прочети“ децата ще имат възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците – и междувременно сами да си изберат книжки.

Малчуганите ще могат да гледат екопостановката „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. След шоуто всяко дете ще получи комикс книжка за оцветяване с историята на героите, представена от Театъра на приказките – София. Ще има забавни викторини на литературна и екотематика с много подаръци и приятни изненади за децата и техните родители, с музика, танци, игри и предизвикателства.

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от дългоочаквания филм на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“. А децата, участвали в празника, ще имат възможност да спечелят билети за филма.

Кампанията ще премине още през градовете София, Хасково и Русе. Хиляди деца са участвали в инициативата през изминалите три издания със събирането на десетки тонове хартия за рециклиране.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!