Начало » Общност » На 90% е готово облагородяването на IV микрорайон във „Владиславово“

На 90% е готово облагородяването на IV микрорайон във „Владиславово“

Облагородяването на IV микрорайон във „Владиславово“ е готово на 90%.  Вече сме на финала с ремонтите, съобщи за Медийна група „Черно море“ кметът на района Николай Костадинов.  Около 90% от ремонтите са приключили в зоната за отдих – игрището,  озеленяването с поливни системи, детската площадка, пейките, розариума. Неща, за които в нашия район сме си мечтали от години.Стигаме до момента, в който имаме възможността и показваме, че всичко това може да се случва. Имаме още да довършваме обаче, уточни Костадинов.
Облагородяването на междублоковите пространства продължава, защото община Варна си има капиталова система за изпълнение. Като приключим IV микрорайон, преминаваме в „Кайсиева градина“. Говорим за етап – създаване на малки зони за отдих, ремонт на двора на училище „Стоян Михайловски“, малки ремонти в междублоковите пространства преди реализацията на големия проект на община Варна за „Кайсиева градина“. Догодина очакваме финансирането да бъде утвърдено по оперативната програма„Региони за растеж“.
После идва ред на III микрорайон. Предвидили сме за цялостна рехабилитация няколко улици във всеки микрорайон. Освен реконструкция на пътното платно са планирани ремонт и изграждане на тротоари. Предстои също ремонт на спортните игрища в „Кайсиева градина“, каза още районният кмет.
Колкото до проблема с вандализма, слава Богу, че се надигна вълна от страна на младото поколение, което има нетърпимост към този обществен въпрос. Получаваме редовно конкретни сигнали, има вече и наказани. Трябва да благодарим на колегите от III РПУ, защото получаваме постоянно подкрепа от тях. Все още има вандалски постъпки, но са сведени до някакъв минимум. Апелът ми към нашите съкварталци е да се включат в тази борба, призова Николай Костадинов.

 

 

Новата спортна площадка се използва активно.

 

Велосипедистите разполагат със своя алея.

Зоната за отдих в IV микрорайон е вече факт.

 

Монтирано е модерно улично led осветление.

 

фотограф: Пламен Гутинов

източник: Черно море

 
banner
banner
Budnavarna