Нови „зебри“, стари номера за паркиране

Варненец се възмути от отношението на шофьорите към пешеходците и най-вече децата, които съвсем скоро ще тръгнат да пресичат улиците на път за училище. За да е по-удобно за тях, във Варна на някои места вече са подновени пешеходните пътеки.

Някои водачи се правят, че те изобщо не съществуват, особено като става въпрос за паркиране. Същото се отнася и за тротоарите, показват снимките на читателя на „Петел”. Ето какво ни написа той:

„Пиша Ви за да изкажа възмущението си както от държавните институции така и от некоректни граждани. Вчера 07.09.2016 г. бяха пребоядисани пешеходните пътеки водещи към Основно училище „Васил Друмев“ намиращо се на ул.Любен Каравелов. До тук всичко е прекрасно и единсвено за похвала. Лошото идва днес. Минавам покрай въпросните пешеходни пътеки и какво виждам. Едната, когато я пресечеш – насреща само коли по тротоара т.е. детето което излиза от училище ще се наложи да върви по улицата.

На втората пешеходна пътека най-нагло е спряла кола на Агенция Пътна инфраструктура. Тази агенция е държавна и служителите и би следвало да дава пример на останалите. Да ама не. Надявам се държавните институции като община и общинска полиция да си свършат работата за която плащам данъци, а водача от Агенция пътна инфраструктура лично да си понесе отговорността за нарушението!”

Източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!