Начало » Общност » От днес чакането по варненските спирки вече няма да е скучно

От днес чакането по варненските спирки вече няма да е скучно

Чакането на спирката на градския транспорт е част от сивото ежедневие, на което никой не обръща внимание. За да запълнят времето, някои пътници четат пътувайки, но занапред ще имат възможност да започнат и довършат цяло едно произведение още преди да са се качили в автобуса, трамвая или тролея. Това е идеята на инициативата „Спирка за разкази”, с която са се захванали в Сдружение „Кашалот”.

Възникнало първоначално във Варна през 2018 г., начинанието търси кратки истории до 250 думи, най-добрите от които намират място по градските спирки. През 2019 г. „Спирка за разкази” ще се проведе едновременно в София, Варна и Пловдив. Поставените теми са различни за всеки град. За Варна е въпрос – „А сега накъде?”

Разказ може да изпрати всеки, основната идея на „Кашалот” е да даде трибуна на млади и талантливи писатели, които тепърва правят стъпки на професионалното писателско поприще. Кратките истории ще се появят по спирките на трите града между 20 май и 30 юни.

Междувременно 55 разказа, одобрени миналата година и красили спирките във Варна, са достъпни за читателите на страницата на инициативата. Там може да бъдат пращани и новите творби.

 
banner
banner
Budnavarna