Начало » Общност » Община Варна предостави два автомобила и велосипеди на полицията (снимки)

Община Варна предостави два автомобила и велосипеди на полицията (снимки)

Кметът на Варна Иван Портних връчи вчера на зам.-министъра на МВР Красимир Ципов ключовете на два високопроходими автомобила „Дачия Дъстър“, както и четири електрически велосипеда за нуждите на районните инспектори от ОД на МВР – Варна, в присъствието на директора на полицията в морската столица старши комисар Даниел Пашов. „Днес официално даваме старт на туристическия сезон в региона, нека си пожелаем едно спокойно лято, а служителите на полицията да имат по-малко работа“,заяви кметът. Велополицията ще започне да работи още от другата седмица с новите колелета на територията на Морска гара, ул. „Капитан Георги Герогиев“, Морската градина и КК „Златни пясъци“.

 

По-рано зам.-министър Красимир Ципов и старши комисар Даниел Пашов проведоха работна среща с представители на туристическия бранш, с кметове от Варна, Аврен, Долни чифлик и Бяла по повод предстоящия сезон.

„Взаимодействието с местната власт е основен приоритет в работата на политическото ръководство на МВР. Обсъдихме текущи проблеми и начини на реагиране, за да действаме съвместно за превенция на престъпността“, посочи Красимир Ципов. Съгласно утвърден план от главния секретар на МВР, за летния сезон на територията на курортните комплекси и населените места във Варна, Добрич и Бургас ще бъдат командировани близо 1000 полицаи. Старши комисар Даниел Пашов допълни, че само за регион Варна ще бъдат изпратени допълнително 126 служители на реда, сред които двама германски и румънски полицаи.

 
banner
banner
Budnavarna