Начало » Общност » Как изглежда обновената морска градина (снимки)

Как изглежда обновената морска градина (снимки)

Ремонтните дейности в Морската градина във Варна напредват все повече.

Велоалеята в началото на парка, която започва от Икономическия университет до Зоологическата градина вече е изградена и обозначена с маркировка.

Любимото на варненци мостче на желанията е сменено с ново. Работи се по възстановяването на скалната композиция на Алпинеума, водните ефекти и атрактивното осветление.

Дейностите по триизмерния макет на Черно море до Аквариума също напредват. Извършва се озеленяване и садене на нови цветя по Алеята на Възраждането.

Подобренията в парка предвиждат още обновяване на Розариума, където трябва да бъдат възстановени настилката от естествен камък и водните площи, както и да се поставят нови пейки и подходящо осветление.

Обществената поръчка за ремонтите в Морската градина бе обявена още през май 2017-та, но след обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията, процедурата се забави и стартира около година по-късно. Проектът е на стойност над 2 млн. лв., а фирмата, която изпълнява строително-монтажните работи е „Хидрострой“.

Последните мащабни ремонти в парка бяха реализирани през 2015-та година. Тогава се извърши преасфалтиране на алеи, както и подобрения по други части от инфраструктурата.

източник: Морето.нет

снимки: Морето.нет

 
banner
banner
Budnavarna