Начало » Общност » „Владиславово“ отново празнува с богата и интересна програма

„Владиславово“ отново празнува с богата и интересна програма

За поредна година жители и гости на район „Вл. Варненчик” във Варна празнуват в Деня на светите равноапостоли Св. Константин и Елена! Владиславовци доказаха през годините своето гостоприемство, че обичат района си, и това, че помнят, и обогатяват местните традиции и обичаи. Районът е подготвил богата и наситена програма, в която може да се включи всеки желаещ.

Кметът на района Николай Костадинов и  Народно читалище „П.Р.Славейков 1928“ ни канят в 10,30 ч. на 21 май на празничен водосвет в църквата и концерт в местността „Ментеше“. В 16 ч. се открива детската картинна изложба с лауреати от конкурса „Децата на Владиславово рисуват“ в читалището.

Празничното шествие по бул.“Света Елена“ до читалището ще започне в 17,30 ч. Час по-късно, в 18,30 ч., започва празничният концерт в читалище „П.Р. Славейков 1928“, на който предсто и награждаване на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов” – за най-красива цветна градинка в района.

На следващия ден, 22 май, от 10,30 ч. е спортният празник с деца от детските градини – пред читалище „П.Р.Славейков 1928”. В 18 ч. пак там ще се проведе конкурс за красота „Мис и мистър Владиславово“.

На 23 май в 18,30 ч. в читалище „П.Р.Славейков 1928” е празничният концерт, посветен на 24 май – Ден на славянската писменост и култура. В 9 ч. на стадиона е футболният турнир.

Всеки варненец с отношение към най-младия квартал на града е добре дошъл на празничните прояви.

Източник: chernomore.bg

 
banner
banner
Петя Митева