БСП – Варна ще отбележи 9-ти септември

По традиция и тази година варненските социалисти и симпатизанти на партията ще се съберат в петък, 9 септември, от 18 ч. пред Пантеона в Морската градина, за да почетат паметта на загиналите в битките срещу фашизма, съобщиха от партийната структура в града.

В пресъобщението до медийте лидерът на БСП – Варна, Борислав Гуцанов припомня, че темата за отпадането на санкциите срещу Русия е една от важните, за които ще работи БСП и през новия политически сезон. Заявка за което вече е дала и лидерът на партията Корнелия Нинова с декларацията от парламентарната трибуна в първия работен ден на Народно събрание след ваканцията.

Гуцанов заявява още, че „трябва да мислим преди всичко за националните интереси на България, а тези интереси изискват падането на санкциите. Заедно с това обаче смятаме, че винаги трябва да сме с Европа. Трябва да се съобразяваме с общата европейска политика, но в същото време да мислим само и единствено за това какво и кое е добре за държавата ни“.

Ден по-рано, на 8 септември, пак от 18 ч., пред паметника до варненския затвор ще бъдат положени венци и цветя в памет на екзекутираните там антифашисти.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!