Начало » Общност » Варненски скаути канят родители и деца да се включат в почистване за „Деня на реките“

Варненски скаути канят родители и деца да се включат в почистване за „Деня на реките“

За „Деня на реките“, 11 май, стотици скаути в България ще почистят възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай девет български реки – Искър, Дунав, Русенски Лом, Камчия, Черна, Батова, Тученишка и други.

Едновременно дванадесет скаутски клуба в девет български града, между които и варненският скаутски клуб „Владислава Варненчик, ще почистват съвместно с доброволци и приятели крайбрежията на българските реки.

Скаутски клуб „Владислав Варненчик” – Варна ще се включи в „Деня на реките с почистването на река Камчия от моста в района на местността “Пода” до устието, съобщиха от клуба.

На мястото ще има указателни табели, както и доброволци, които ще насочват участниците и ще раздават чували и ръкавици. Варненските скаути апелират към всички желаещи доброволци да участват заедно с децата си, които е желателно да имат навършени поне 7 г. Всички непълнолетни трябва да бъдат задължително с придружител, тъй като организаторите не поемат отговорност за тяхната грижа и безопасност.

Началото е на 11.05. (събота) от 10:00 часа с времетраене до 13:30 часа. (първи сборен доброволчески пункт на паркинга преди моста, (втори доброволчески пункт на паркинга срещу стоянката за лодки).

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева