Начало » Дългопол » С много призови места се върнаха възпитаниците на НУ „Иван Вазов” – Дългопол от Словения

С много призови места се върнаха възпитаниците на НУ „Иван Вазов” – Дългопол от Словения

От 29 март до 1 април тази година талантливите възпитаници на НУ „Иван Вазов” – гр. Дългопол посетиха Република Словения, където взеха участие в Международния фестивал на изкуствата „Art TALENTS” – гр. Кранска гора.

 

Там нашите ученици се състезаваха с участници от Италия, Украйна, Словения, Хърватска и България. Всяко изпълнение на нашите деца бе аплодирано бурно от възхитената публика, а добрата подготовка не остана незабелязана от уважаемото международно жури.

 

Заслужени бяха високите оценки и наградите, които спечелиха нашите възпитаници: първо място за народните ни певици от ДФГ „Камчийче”; първо място за талантливите ни танцьори; второ място за групата за възрожденски и патриотични песни „Син съм на земя прекрасна” и трето място за малките ни гайдари. Най-голям възторг и удовлетворение предизвика голямата награда „ГРАНД ПРИ” за цялостен принос към фолклорното изкуство.

 

Не по-малко емоции предизвикаха разходките и местата, които групата посети, между които бяха пещерата „Постойна яма” и красивите езера в подножието на част от Алпите. Пожелаваме на нашите таланти още много бъдещи участия и успехи на родни и международни сцени, които да им носят, усмивки и удовлетворение, за да продължат да поддържат българския дух жив и да показват красотата на нашия богат български фолклор, за да растат, като достойни личности и горди граждани на нашата родина.

 
banner
banner
Budnavarna