Начало » Общност » Смела варненка говори пет езика, управлява „Пантер“ и мечтае да е генерал (видео)

Смела варненка говори пет езика, управлява „Пантер“ и мечтае да е генерал (видео)

По време на първия полет, който продължи само 30 минути, свалих три килограма от напрежение, споделя пилотът Филипа Борисова

Първият ми полет продължи само 30 минути, но смъкнах 3 кг от напрежение. Беше много емоционален полет. Това сподели пред камерата на Нова телевизия Филипа Борисова. Тя е пилот на боен хеликоптер „Пантер“.
Смелата дама говори пет езика и следва своите мечти. Майка е на тригодишно момиченце и като всяка жена от Варна обожава морето.

 
Тя споделя, че като всеки военен мечтае да стане генерал.
„В началото започва една борба с управлението, за да успееш да задържиш вертолета на висене, което е доста трудно. Най-важно е да се следят оборотите на носещия винт, скоростта, двигателите, хидравликата“, каза ст. лейтенант Борисова в разговор с кореспондентът от Варна Искра Урумова.
Тя е заслужила пилотската униформа с много учене и труд.
„През цялото си детство съм гледала тренировките и парадите за Гергьовден. Когато бях в седми клас, реших, че искам да стана пилот. Не казах обаче на майка ми, че ще кандидатствам. Никой не знаеше освен мен и когато ме приеха, не можех да повярвам. Майка ми се разсърди, когато й се обадих, за да й съобщя новината. След две седмици ми звънна, за да ми каже, че ме подкрепя“, разказва Филипа.

 
Тя споделя, че ще се радва, ако дъщеря й повтори този избор.

 

 
banner
banner
Budnavarna