Начало » Общност » Важни решения се очакват днес от заседанието на Общински съвет – Варна

Важни решения се очакват днес от заседанието на Общински съвет – Варна

Общинският съвет във Варна се събира за 39-то си редовно заседание, научи BudnaVarna.bg.

Сесията ще започне в 9:00 часа, като в проекта за дневен ред са включени 19 точки.

Съветниците ще трябва да решат в какъв размер да бъде поредната общинска субсидия за Тубдиспансера, който е с натрупани задължения в размер на над 421 хил. лв.

На гласуване ще бъде подложено също предложението за насочване на близо 1,75 млн. лева от местната хазна за довършителни ремонтни дейности във варненски училища и детски градини. Друг финансов въпрос, който ще обсъдят, е отпускането на допълнителни средства за ремонта на стадион „Спартак“.

Една от точките е одобряване на проект за Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за Аспарухов парк. Предстои съветниците да гласуват и ПУП-ПРЗ за реконструкция на ул. “Ал. Рачински”, в участъка между бул. „Съборни” и ул. „Ген Колев”, който предвижда разширение на улицата с още две платна.

Поемането на дългосрочен общински дълг за реконструкция и модернизация на филиала на Театрално-музикалния продуцентски център също фигурира в дневния ред. Общината ще съфинансира мащабния проект за над 7 млн. лева, като за целта предстои да тегли кредит в размер до 1,4 млн. лева.

Общинските съветници ще гласуват и новата Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна. Приемането й се налага поради промени в наредба на Министерствотo на образованието и науката, според които, освен малчуганите с уседналост по адрес над 3 години, с предимство ще влизат и деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище.

Заради дългия дневен ред е предвидено заседанието на Общинския съвет да продължи и утре – 25 април.

 
banner
banner
Петя Митева