Начало » Общност » Продължава облагородяването на зелените площи в район „Младост”

Продължава облагородяването на зелените площи в район „Младост”

Над 100 000 лв.  допълнително са предвидени в общинския бюджет за инвестиции в поддръжката и облагородяването на зелените площи в район „Младост”, научи BudnaVarna.bg.

С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават и развиват, коментира кметът на варненския район и ръководител на ГЕРБ – Младост Христо Христов на среща с младежи от областната организация на ГЕРБ. Той припомни, че на площ от 30 дка в кв. „Възраждане” вече бе изграден нов парк с прекрасни условия за отдих, спорт и игра за децата, като в района се работи и за изграждането на още един такъв голям парк. „Имаме готовност веднага след края на мащабните ремонти по главните пътни артерии в града да започнем рехабилитация и благоустрояване на вътрешноквартални пространства, в това число и обособяване на повече паркоместа”, обясни Христо Христов. Той допълни, че в района предстоят ремонти и на улици като „Вяра” и „Поп Димитър”.

„В „Младост” има 127 детски площадки, от които 60 са изцяло реновирани. Създадохме чудесни условия за игра на децата – повече уреди, по-защитена среда, която отговаря на най-високите съвременни стандарти. Важно е всички заедно да пазим постигнатото. Много разчитаме на гражданите да бъдат съпричастни към развитието на градската среда. Благодарение на будни и отговорни хора от района и на бързото съдействие на полицията вече има 4-5 случая на предотвратени вандалски прояви. За съжаление, най-често тийнейджъри посягат да рушат съоръженията”, сподели Христо Христов. Той акцентира и върху друга порочна практика – граждани да изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани за целта места. „Изхвърлихме 18 тона отпадъци, след като тези дни почистихме образуваното микросметище зад завод „Електрон”. Засилихме контрола и по отношение на генерираните от търговската дейност отпадъци, тъй като установяваме, че нерядко те се изхвърлят в контейнерите за битова смет на гражданите”, посочи кметът на „Младост”.

На поставените от младежите въпроси относно незаконните постройки в „Максуда” той изтъкна, че стриктно се следват процедурите и изказа благодарност към варненския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. „С питанията си към Европейската комисия той защити действията на администрацията, срещу които имаше реакция”, заяви кметът.

Той отчете, че в „Младост” има много частни терени и е обект на голям инвестиционен интерес. „В резултат на това е и новото жилищно строителство в района. Варна е привлекателно място за живот и бизнес. Много от трупаните назад във времето инфраструктурни проблеми вече намериха своето дългосрочно решение. Инвестициите през последните години, реализирани с общинско финансиране, подкрепата на правителството и европейската солидарност, значително подобриха градската среда и ще продължат и занапред”, увери Христо Христов и поздрави младежите и областния координатор на МГЕРБ и член на НИС Даниела Панайотова за активната гражданска позиция.

 
banner
banner
Петя Митева