Ларс Миттанк 2 години в неизвестност

Германски турист изчезна при мистериозни обстоятелства у нас през юли 2014 г. Вече две години няма и следа от Ларс Миттанк, който беше на почивка край Варна, съобщава bTV.

28-годишният Ларс Миттанк е на едноседмична почивка в „Златни пясъци” с приятели от Германия. В последния ден отива до заведение за бързо хранене. Някъде по пътя попада в конфликт, след което започват мистерии.

Андреас Гютиг е последният нает от семейството му детектив.

„Бил е ударен от някого. Той се е уплашил и отишъл при лекар, който установил, че му е спукано тъпанчето. Казал му, че не е възможно да лети със самолет, защото е опасно за здравето му”, обясни Гютиг.

Така приятелите се прибират в Германия, а Ларс остава.

На 7 юли Ларс наема стая в хотел във Варна. Прекарва там обаче едва няколко часа. Посред нощ напуска, по думите на работещи в хотела крайно притеснен и дезориентиран, и се отправя в неизвестна посока.

От хотела Миттанк се е обадил на майка си – уплашен, че някой го преследва и иска да го убие. Младежът се озовава през нощта на плажа във Варна.

Play Video
„Когато си в паника, първото важно нещо е да напуснеш мястото, където се чувстваш застрашен и Ларс прави точно това. На крайбрежната алея среща жена, която пита къде е летището. Тя му предлага да го качи в таксито си, защото пътува в същата посока. Реагирал е правилно, защото летищата са сред най-безопасните места – има полиция, гранична полиция, охрана. Жената ни разказа, че в таксито той е бил много нервен и напрегнат”, посочи Гютиг.
Тук Ларс търси второ лекарско мнение безопасно ли е да се качи на самолета. Преглежда го д-р Коста Костов, лекар в медицинския център на Летище Варна, който е и последният човек, разговарял с него.

„Видимо беше притеснен, защо не мога да кажа, още със самото влизане беше притеснителен. Първото, което направи впечателние, беше мнителността му към нас”, обясни лекарят.

Германецът отказва предписаното му болкоуспокояващо за ухото.„Докато беше в кабинета, се появи лице от обслужващия персонал, което беше в униформа, и в момента, в който го видя, изпадна в дива паника, че го вижда. Успокоихме го, казахме му, че това е просто служител от летищния комплекс, не мога да кажа с какво асоциира облеклото му”, допълни докторът.

Д-р Костов също му казва, че не е безопасно да лети, но ако настоява, трябва да подпише декларация, че поема лична отговорност. До подпис не се стига. Германецът казва на лекаря, че иска да излезе за разговор, оставяйки в кабинета багажа си.

„Това, което ни учуди беше, че си остави тук и телефона, и документите, не знам къде и какво искаше да направи”, обясни лекарят.

„Тогава Ларс започва да тича, оставя целия си багаж, документи и пари и бързо бяга от летището. Прегледахме записите от видеокамерите, на които това се вижда”, посочи Андреас Гютиг.

Веднага след получаване на сигнала за неговото изчезване от района на аерогарата са започнати незабавни действия по неговото установяване, като районът е претърсен, иззети са видеозаписи, разпитани са хората, които последно са го видели, обясни говорителят на ОД на МВР – Варна Ивана Милева.

Полицията и летището отказаха да ни предоставят кадрите от охранителните камери. Записи с дезориентирания и бягащ Ларс бяха излъчени в репортажи на германската телевизия.

„Последното, което знаем, е, че прескача оградата на летището. Оттам нататък губим всякакви следи”, посочва частният детектив.

Случаят е докладван на Интерпол, българската полиция продължава издирването.

„Проверени са много сигнали от граждани, които са постъпили от изчезването му досега, но за съжаление, нито една от информациите не е потвърдена като достоверна”, отбеляза Ивана Милева.

С кого се е срещал германецът в „Златни пясъци”, във варненския хотел, какво го кара да бяга от летището и къде отива след това – версиите са много.

Факт е, обаче че няма информация за местонахождението му въпреки обявената награда от 40 хиляди евро.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!