Начало » Общност » Двама души остават в болница след катастрофата с автобус във Варна

Двама души остават в болница след катастрофата с автобус във Варна

Снимка: ФБ, Н. Неделчев

Вчера, около 13:40 ч. е съобщено, че непосредствено след кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Вярност“ във Варна е възникнало ПТП с участието на автобус, движещ се по линия 7 от градския транспорт.

Огледът на ПТП-то приключи, научи BudnaVarna.bg.

Общо 10 са пострадалите, на които е оказана медицинска помощ в болница,  тъй като в болничното заведение след обяд са откарани от близките им още 3 деца на възраст между 10 и 13 г., които също са пътували в автобуса.

За наблюдение в отделение „Неврохирургия“  е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио, продължават изследванията и прегледите на 45-годишния водач на автобуса. От останалите потърпевши: 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца  са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение; 42-годишна жена, водач на л.а. „Фолкваген“ е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение.

Все още не е изяснена причината за възникването на ПТП-то, при което автобусът, при извършване на ляв завой  е преминал през разделителна ограда на платната на ул. „Вярност“, блъснал е два автомобила „Форд“ и „Фолкваген“, които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и  се е блъснал и в стената на къща, втрани от улицата. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Работата по случая продължава.

 
banner
banner
Петя Митева