Начало » Общност » Докъде е стигнало благоустрояването и озеленяването в „Аспарухово“? (видео)

Докъде е стигнало благоустрояването и озеленяването в „Аспарухово“? (видео)

Сега е моментът, в който се провеждат всички мероприятия, свързани с озеленяването. Започнахме косенето на зелените площи както и резитбата на изсъхнали дървета. Грижим се за оформянето на короните на дърветата и засаждаме нови дръвчета и цветя. Това каза районният кмет на Аспарухово Калина Белмезова в сутрешния блок на ТВ „Черно море“ с водещ Иван Барбов.
По нейни думи към момента е приключило косенето на тревните площи на парковата зона по протежението на ул. „Мара Тасева“.  Към този момент е изграден надлез, а по протежението на улицата са изградени детска площадка, спортно игрище и зелена зона. На улицата предстои да бъдат изградени също цветни фигури – кръг и дъга и една фигура от полукръг в изграденото кръгово до сградата на Сити център Аспарухово.

Тя информира също, че е завършило и косенето на бул. „Първи май“. „Предстои косенето в Аспарухов парк, на местата около детските площадки и междублоковите пространства“ – каза още тя. Промените в парка предстои да бъдат гласувани на сесия на общински съвет.  Районният кмет припомни, че за периода март – април е заложено оформянето на короните на дърветата и храстите.

„Стараем се да направим средата максимално приятна за живеене. През февруари и март сме извършили формовъчна резитба на корони на дървета, а по желание на граждани сме отрязахме и клони, които създават неудобство. Премахнали сме 10 сухи дръвчета и започнахме засаждането на млади дръвчета от видовете липа, ела, кипарис, магнолия, ясен, червен кестен и бял конски кестен“ – каза още Калина Белмезова.

По нейни думи районът  има заложени за посяване 250 дръвчета като 200 от тях ще бъдат засадени през настоящия сезон, а 50 ще останат за есента. Районният кмет уточни, че до момента са засадени 83 броя  дръвчета през април и 117 през месец март като грижата след засаждането е на Районно кметство Аспарухово.
Калина Белмезова  спомена също, че наредбата за обществения ред, която предстои да бъде приета показва на жителите, че те също трябва да имат грижа.

По думи на районният кмет ремонтът на бул. „Народни будители“ приключва в края на април, след което предстои засяването на цветя. Тя напомни, че към този момент на булеварда са изградени 2 подлеза. Заложена е и рехабилитация на по-малки улици като  ул. „Стара Загора“  и ул. „Любен Каравелов“, чрез които се цели постигане на качествена инфраструктура.
За справяне с проблема за запрашването на въздуха от кметството са предвидили миене на уличните платна.

източник: Черно море

 
banner
banner
Budnavarna