Огромен кръст светна над Провадия (snimki)

23-метров кръст светна снощи на платото Табиите край популярната крепост “Овеч”, намираща се над Провадия. Той е разположен до дървеното мостово съоръжение на крепостта и се вижда от целия град.

В края на миналата година общинският съвет на Провадия одобри проекта за поставянето му над града. Християнският символ е дарение от местен земеделски производител, обясниха от Община Провадия за “Нова Варна”. Негови са идеята, инициативата и финансирането. По думите на дъщеря му идеята се е зародила преди няколко години, но не е намерила отзвук в друга община, коментира самата тя във фейсбук групата “Снимки от Провадия”.

Преди около година група доброволци издигнаха метален кръст над девненския квартал “Повеляново”, като така се осъществи една стара мечта на жителите на квартала. Той е висок 4 метра, широк е 2 метра и тежи почти 100 килограма, изработен е от варненска фирма. Още един кръст се издига край Девня, той е и най-старият. Направен е от бетон и е дело на Стоян Жечев. Поставен е в местността Глиган чешма, западно от кв. “Девня-1”.

източник: Нова Варна

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!