Децата в Кипра играха като през 80-сте

Над 20 малчугани от Девненско взеха участие в детския празник “Довиждане, лято!”, организиран от Народно читалище “Христо Ботев – 1927” в село Кипра, което наскоро се прочу с най-българската автобусна спирка.

Рисунки на асфалт, състезание по дърпане на въже, надпревара по ходене с чували – тези позабравени игри от миналото възроди колективът на културно-просветното средище, за да могат малчуганите, които прекарват лятната си ваканция на село, да изпитат тръпката на игрите и забавленията от детските години на своите родители, баби и дядовци.

Всички участници изявиха своите таланти на сцената, като за целта бяха подготвили песни и танци, които изпълниха в препълнената зала. Нотка съвремие на тържеството придаде модният конкурс “Мини мис и Мини мистър”, който журито отреди да спечелят 9-годишната Ралица Антонова и с година по-малкият от нея Теодор Георгиев.

В края на празника децата играха народни хора под музикален съпровод и по този начин усетиха магията на колективния български танц.

Секретарят на НЧ “Христо Ботев” Дияна Найденова благодари на всички участници за ентусиазма, с който са откликнали на поканата й да участват в празника по повод края на лятната ваканция, и им пожела здраве и успешна нова учебна година.

Председателят на читалището Георги Гагов отправи пожелания към малчуганите да прославят с. Кипра както в страната, така и на световната сцена.

Всички участници в детския празник получиха награди, осигурени от читалището.

Кипра - детски празник 02Кипра - детски празник 03Кипра - детски празник 04Кипра - детски празник 05Кипра - детски празник 06Кипра - детски празник 07Кипра - детски празник 09Кипра - детски празник 10

Източник: Варнаутре

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!