Бойко Борисов: Вярата в Господ и християнските ценности са спасението

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат в строящия се храм “Св. прмчк. Прокопий Варненски” от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Заедно с министър-председателя бяха външният министър Даниел Митов, евродепутатът Андрей Новаков, народни представители, кметът Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, много общински съветници.

Владиката благодари за държавната помощ от 300 000 лв. за строежа на храма, но не забрави да спомене и всички спомоществователи. Сред тях се откроява община Варна, която е инвестирала в новата Катедрала близо 500 000 лв.

“От една страна – това ни е спасението. Вярата в Господ и християнските ценности са тук, за това е важно владиците да показват на хората всеки ден правия път. Радвам се, че има все повече храмове и манастири. Отремонтират се стари светини, а в същото време и нови храмове”.

По думите му никога религията не бива да бъде използвана за партийни цели. „Моята и на колегите ми вяра в Господ е такава, че не бихме си позволили и да си го помислим”, посочи премиерът.

Той обеща на митрополит Йоан след завършването на църквата да “седнат и поговорят за социалната трапезария”.

“Светият престол и храната привличат хората. Длъжни сме в това да влагаме средства”, каза владиката.

Премиерът получи в знак на благодарност две уникални осветени икони.

 

Източник: Черно море

 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!