Начало » Общност » Варненската търговска гимназия отбелязва 115-тата си годишнината

Варненската търговска гимназия отбелязва 115-тата си годишнината

От 15 часа в двора на училището ще се проведе тържество

Варненската търговска гимназия ще отбележи 115-тата си годишнината днес – 25 април. Училище „Георги Стойков Раковски“ е основано на 25 април 1904 г. от родолюбиви българи, съобщи директорът на учебното заведение Жечка Георгиева.

Тя обясни, че всяка година главно участие в подготвянето на събитията около празника имат децата. Поредицата от мероприятия ще започнат на 24 април, когато ще се проведе ден на отворените врати.

Официалната годишнина е на 25 април, като от 15 часа, в двора на училището ще се проведе тържество.

Жечка Георгиева съобщи, че след това ръководството, учениците и гостите на празника, ще тръгнат към фестивалния комплекс в града, под формата на шествие.

„В комплекса ще има постановка, която децата готвят, с претенции за спектакъл. Там ще бъдат поканени всички бивши учители, директори, възпитаници на училището вече се канят, като не говорим само за хора на ръководни длъжности, а за всички, които ще успеят да дойдат и да празнуваме заедно“, каза още директорът на образователната институция.

Според нея, гимназията е емблема на Варна, чиито дух е запазен през годините, именно от учениците и преподавателите на училището, които са оставили част от себе си в него.

 
banner
banner
Budnavarna