Начало » Политика » Татяна Буруджиева: Цветанов няма да подаде оставка

Татяна Буруджиева: Цветанов няма да подаде оставка

Скандалът с апартаментите ще бъде по-скоро петно, отколкото белег върху ГЕРБ. Това каза политическият анализатор Татяна Буруджиева.

„Първо – има много време до изборите, има възможност да се компенсира. В изборите времето е много специфична категория и затова е много важно точно кога какви неща се правят. Ако нежелаеш да има реакция и да има възможност да се свести и да реагира, това нещо се прави в друго време.

Второ – самият факт, че не става въпрос за придобити имоти вчера, пък не дава възможност това да се направи толкова преди самите избори, защото ще бъде много очевидно,че е удар под кръста.

Трето – не бива да забравяме, че избирателите на партиите имат своята мотивация да ги подкрепят и своето доверие. Така че има всички възможности да се реагира и да минимизира, но щета определено има“, обясни тя.

Според нея скандалът няма да разколебае толкова силно избирателите. „Тъй като не за първи път в ГЕРБ има оставки, има скандали и има реакции”, каза тя.

Буруджиева смята, че Цветан Цветанов няма да си подаде оставката. „Щетата вече е нанесена. Оттук нататък въпросът е в нейното минимизиране”, уточни политологът.

Според политическия анализатор Георги Харизанов, който също бе гост в студиото на Нова, щетата от скандала върху ГЕРБ ще стане ясна след изборния ден. „Има достатъчно време мачът да се обърне, това да се превърне в позитив и този паралел между ГЕРБ и БСП за пореден път да избоде очите на аудиторията, защото има етични нарушения и добре, че няма законови”, каза той.

Харизанов заяви, че Цветан Цветанов не би позволил да бъде заплаха или негатив за представянето на ГЕРБ и нейните резултати. Той беше категоричен, че законът не е нарушен, а казусът е етичен.

 
banner
banner
Budnavarna