Начало » Общност » Отчуждават два имота за изграждане на рампа от бул.”Сливница” към магистрала „Хемус”

Отчуждават два имота за изграждане на рампа от бул.”Сливница” към магистрала „Хемус”

Изграждането на пътна автомобилна рампа към автомагистрала „Хемус” налага отчуждаване на два недвижими имота, които попадат на мястото за планираното съоръжение. За целта Общината е готова да плати на собственика над 900 000 лева. Това става ясно от издадената от кмета на Варна Иван Портних заповед за отчуждаване на имотите.

И двата парцела се намират в местността Узун давлам, като са собственост на „Бляк сенд инвестмент“ АД с адрес на управление в Бургас. Площта на единия имот е 3523 кв. м., оценен на 654 375 лева. Другият имот е с площ 1339 кв. м. с цена 248 711 лева.

Стойността на обезщетенията е в съответствие с оценка,  изготвена от оценител на имоти, отговарящ на изискванията на Закона за независимите оценители, се отбелязва в кметската заповед с дата 5 март.

С рампата се задоволява неотложна общинска нужда, която не може да бъде задоволена по друг начин, се отбелязва в документа.

Рампата трябва да осигури връзка между бул.”Сливница” и магистрала „Хемус” в посока изхода на града, каквато в момента осигурява само бул.”Владислав Варненчик”.

Наскоро приключи изграждането на продължението на бул. „Сливница“. Чисто новият път  между бул. „Янош Хуняди“ и бул. „Атанас Москов“ завършва с ново кръстовище с кръгово движение.

източник: Дарик

 
banner
banner
Budnavarna