Начало » Общност » Алина Георгиева – варненката, която създава уникални картини със скалпел (снимки)

Алина Георгиева – варненката, която създава уникални картини със скалпел (снимки)

Кой каза, че скалпелът е инструмент, който се използва само от лекарите? Със своята изобретателност, сръчност, въображение, талант и прецизност към детайлите Алина Георгиева доказва, че скалпелът може да се използва и в изкуството. Разбира се става дума за такъв, с който се изрязва хартия. По този начин варненката създава уникални и единствени по рода си картини, които предизвикват все повече интерес и възхищение у хората.

Истината е, че изкуството отдавна е намерило своето място в ума и в сърцето на Алина. Тя завършва „Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн“ във Варна, след което продължава образованието си във ВСУ „Черноризец Храбър“ със специалност интериорен дизайн. Като един истински художник, 28-годишната девойка е преминала през различните етапи на рисуването – графика, абстрактни картини, работа с акрилни, маслени, водни и темперни бои. Това обаче, което доставя най-голямо удоволствие на Алина е изрязването и рисуването. Именно така художничката започва да се занимава с древното изящното изкуство кири-е. В буквален превод то означава „изрязана картина“. Въпреки, че изкуството е малко познато у нас, то е възникнало в Китай още преди 1400 години и е доразвито в Япония, където намира приложение при изработката на кимона. Благодарение на кири-е варненката смята, че е открила своето призвание.

„Животът ми винаги е бил свързан с рисуването и изрязването, но поотделно. А кири-ето съчетава и двете ми любими занимания. Започнах да се занимавам с него преди година и четири месеца, като първата си творба подарих на моя близка приятелка“, сподели Алина.

 

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева